Στάδιο
Σχεδιασμού
           Powerpoint

"The brain doesn't pay attention to boring things"
- John Medina

Είναι το PowerPoint τελικά η παγίδα;

Ο Steve Jobs είχε πει κάποτε το εξής:
“People who know what they are talking about don’t need PowerPoint”!
Και ασφαλώς θα συμφωνήσουμε μαζί του. Όταν γνωρίζεις πολύ καλά το αντικείμενο που θα παρουσιάσεις, δεν χρειάζεσαι κανένα υποστηρικτικό μέσο, μπορείς να σταθείς μόνος στη σκηνή και να μοιραστείς τις σκέψεις σου με το κοινό με απόλυτη επιτυχία. Πόσοι από εμάς όμως ανήκουν σε αυτή την κατηγορία; Ελάχιστοι με βεβαιότητα.

Από την άλλη έχουμε το PowerPoint. Ένα πρόγραμμα που έχει ήδη κλείσει περισσότερα από 30 χρόνια ζωής, έχει 500εκ. χρήστες και δημιουργούνται 30εκ. παρουσιάσεις καθημερινά με αυτό. Παρ’όλα αυτά το PowerPoint φέρεται να είναι υπεύθυνο για τόσες πολλές ανιαρές, μη αποτελεσματικές, αποτυχημένες ίσως, παρουσιάσεις. Τι μπορεί λοιπόν να είναι αυτό που μας εμποδίζει να το χρησιμοποιήσουμε αποτελεσματικά;

Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται, οι επιδόσεις αυξάνονται ραγδαία, οι τάσεις μεταμορφώνονται, το διαδίκτυο έχει γίνει τρόπος ζωής. Η πρόσβαση στις πληροφορίες είναι εύκολη και διαρκώς διαθέσιμη. Η γνώση βρίσκεται ένα κλικ μόνο μακριά και πλέον ο όρος "digital" υπάρχει παντού.

Μέσα σε όλη αυτή την εξέλιξη, παρατηρούμε όμως ότι το PowerPoint δείχνει σαν να έχει μείνει λίγο πίσω. Ότι δυνατότητες είχε τότε, έχει και τώρα, με ελάχιστα σημάδια εξέλιξης και με τις διαφάνειες να αποτελούν τον ακρογωνιαίο του λίθο.

Από τη μία λοιπόν έχουμε τα άφθονα data στα οποία έχουμε πρόσβαση και από την άλλη το PowerPoint που δεν έχει αλλάξει καθόλου. Πόσο εύκολο είναι να βρει κανείς τη χρυσή τομή σε αυτή τη σχέση;

Παρακάτω θα δούμε όλα εκείνα τα tips που θα σε βοηθήσουν στον αποτελεσματικό και έξυπνο σχεδιασμό του PowerPoint σου, διασφαλίζοντας το μέτρο και την απλότητα στην οπτικοποίηση των δεδομένων σου!

  

Ανακάλυψε τα
10 tips για τον σχεδιασμό της παρουσίασής σου!

" I found I could say things
with color and shapes
that I couldn't say any another way"

GEORGIA O' KEEFE

Χρειάζεστε βοήθεια με την παρουσίασή σας;