TIP #10 Να είστε ο εαυτός σας!

Τελευταίο tip στο στάδιο της παράδοσης της παρουσίασης, είναι αυτό που λέει ο παραπάνω τίτλος:
Να είσαι απλά ο εαυτός σου!
Πολλές φορές παρατηρούμε παρουσιαστές που στην προσπάθειά τους για να κερδίσουν τις εντυπώσεις είτε το παρακάνουν, είτε υπερβάλλουν, είτε προσπαθούν να αντιγράψουν κάποιον άλλο. Σαφώς το να υιοθετήσει κανείς θετικά στοιχεία από επιρροές που έχει, είναι κάτι θεμιτό! Άλλωστε διαρκώς μαθαίνουμε, διαρκώς εξελισσόμαστε, είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Σημαντικό όμως είναι να διαφυλάττει κανείς και το προσωπικό του στυλ, τα επικοινωνιακά στοιχεία της προσωπικότητάς του και την αυθεντικότητά του. Και είναι σχεδόν σίγουρο, πως το κοινό αυτό ακριβώς θέλει από εσένα. Να δει εσύ τι έχεις να του πεις και να απολαύσει τον δικό σου τρόπο μετάδοσης και παράδοσης της παρουσίασης!

Αξίζει να θυμάσαι

Συνεπώς από αυτό το tip αν έχεις να κρατήσεις κάτι, αυτά θα ήταν τα παρακάτω.
Όλο αυτό το δημιούργημα που θα παρουσιάσεις είναι δικό σου και έχει μέσα του τα προσωπικά σου στοιχεία και την προσωπική σου προσέγγιση για το θέμα που πραγματεύεσαι!
Ο κόσμος έχει έρθει να δει εσένα και φυσικά εσύ είσαι ένας και μοναδικός!
Όπως είχε πει κάποτε ο Salvador Dali, μην σε φοβίζει η τελειότητα, γιατί ούτως ή άλλως δεν πρόκειται να την κατακτήσεις ποτέ!
Διώξε λοιπόν μακριά το άγχος της τελειότητας, κανείς δεν είναι τέλειος, όσο και να προσπαθήσει για αυτό!
Έχεις ασχοληθεί με αληθινό ενδιαφέρον για την παρουσίασή σου, από το αρχικό της στάδιο, τότε που όλα βρίσκονταν μόνο μέσα στο μυαλό σου, μέχρι την αποτύπωσή της σε διαφάνειες και μέχρι τη σκηνική σου παρουσία. Όλο αυτό είναι από μόνο του κάτι μοναδικό, με πρωτότυπα στοιχεία που σχετίζονται με την αντίληψή σου για τα πράγματα, την οπτική σου γωνία, τον δικό σου τρόπο μετάδοσης, τα δικά σου λόγια, τις δικιές σου εκφράσεις, τις δικές σου απόψεις, το δικό σου χαμόγελο.
Από μόνα τους όλα αυτά αποτελούν την πιο ολοκληρωμένη συνταγή της επιτυχίας και αυτά θα μοιραστείς με το κοινό σου!

Επίλογος

Καταρχήν σε ευχαριστούμε για τον χρόνο που αφιέρωσες στην πλοήγηση και στην αναζήτηση πληροφοριών στο presentationrock.gr.
Οι ενότητες της ιστοσελίδας μας και όλα τα tips που περιλαμβάνονται σε αυτές, απλά έρχονται να βάλουν κάποια πράγματα σε σειρά, έτσι τουλάχιστον όπως άλλοι σαν κι εσένα τα έχουν δοκιμάσει στο παρελθόν.
Χρησιμοποίησε τα tips της κάθε ενότητας με κριτική σκέψη, ακολούθησε εκείνα που σου ταιριάζουν, προκάλεσέ τα, εμπλούτισέ τα, διόρθωσέ τα, ανέτρεψέ τα!
Το μόνο που οφείλεις να κρατήσεις ακέραιο και σε καμία περίπτωση να μην παζαρέψεις, είναι το προσωπικό σου στυλ και κατ’ επέκταση ο ίδιος σου ο εαυτός

Όπως είχε πει και ένας μουσικός, ο Frank Ocean, "δούλεψε ήρεμα και αθόρυβα στην ησυχία σου και άσε τη δουλειά σου να γίνει ο θόρυβος για σένα"!
Με αυτό σαν κλείσιμο, σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο επόμενο project σου και να θυμάσαι πως ό,τι και να γίνει, στο τέλος πάντα εσύ θα αξίζεις περισσότερο από οποιαδήποτε παρουσίαση!

It’s your turn!

  - ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΙΡ 10 -

Next stagePrevious tip